Feriestengt kontor og informasjon til nye lærlinger

Også superhelter trenger restitusjon, og KomOpp har feriestengt uke 29-31 (17. juli-6. august) i år. Om du ikke får tak i din rådgiver, ring sentralbord på 906 92 427 eller send en e-post til post@komopp.no. I uke 29-31 er også sentralbordet stengt. Er det noe som virkelig brenner, kan du sende en SMS til din rådgiver eller til daglig leder May-Tove Grytnes.

Oppstartssamling for nye lærlinger
Dersom du er ny lærling må du huske å melde deg på oppstartssamling. Du finner egen påmelding til dette under fanen som heter "kurs". Du kan selv velge om du ønsker å delta på Finnsnes, i Harstad eller i Nord-Troms, men arbeidsgiver må dekke evt reise. Vi anbefaler på det sterkeste at du deltar sammen med din veileder og faglig leder.

Signering av lærekontrakt

  • Nye lærlinger mottar SMS fra Posten om signering av lærekontrakt
  • Faglige ledere mottar e-post om signering av lærekontrakt på e-postadressen som er registrert på dem i Vigo
  • ALLE kan logge seg inn på Postens signeringstjeneste nederst på siden vår (rød logo merket "digital signering") for å signere lærekontrakten.

Vennligst signer kontrakten så raskt som mulig, da signeringsperioden er tidsbegrenset. Om ikke alle har signert innen fristen, vil kontrakten gå i retur til fylket og sendes ut på nytt, der alle parter må signere en gang til.

Lån og stipend fra Lånekassen
Du kan søke lån og stipend fra Lånekassen når lærekontrakten din er signert og godkjent av alle parter. Når kontrakten er godkjent og signert overføres den automatisk til Lånekassens database. Overføringen fra Vigo skjer en gang per uke (tirsdag eller onsdag). Det betyr at dersom kontrakten er godkjent på en torsdag vil du ikke kunne søke stipend før onsdag/torsdag uka etter.

Ny digital plattform
KomOpp har valgt å gå bort fra OlkWeb som har vært brukt de siste 10 årene, og går over til den nye plattformen fagbrev.io fra høsten av. Dere som ligger inne i OlkWeb fra før vil automatisk bli overført, og dere trenger ikke foreta dere noe. Nye lærlinger, veiledere og faglige ledere vil få opprettet brukere i den nye plattformen. Mer informasjon om dette kommer, og frem til annen beskjed er gitt bruker dere OlkWeb som normalt.

Til slutt ønsker vi alle våre lærlinger, veiledere, faglige ledere, medlemsbedrifter og andre samarbeidspartnere en riktig fin sommer! ☀️